„Saglasili smo se u pet rečenica“: Neke stvari nisu za javnost — o čemu su pričali Vučić i Medvedev

© Tanjug / PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev
Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevom, sa kojim se sastao u Minsku, razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i da mu je Medvedev preneo da će Rusija podržavati Srbiju i da će i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije.

Predsednik je novinarima preneo da je sa Medvedevom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, da mu je ukazao na ne laku poziciju Srbije, na pritiske sa kojima se naša zemlja suočava, ali i o želji mnogih da Srbija prizna nezavisnost Kosova, a da zauzvrat ne dobije i nema ništa.

Medvedev je rekao da će Rusija podržavati Srbiju i da će biti uz našu zemlju i da međunarodni poredak ne može da se menja i ruši na način kao do sada, te da će Rusija i u budućnosti igrati veoma značajnu ulogu u zaštiti teritorijalnog integriteta i celovitosti Srbije, istakao je Vučić.

Predsednik je dodao da su razgovarali o još nekim konkretnim detaljima, o kojima nije mogao da govori za javnost.

Vučić je naveo i da se zahvalio Rusiji, koja je, kao i SAD, Nemačka, Francuska i Kina, glasala da se Srbija skine sa „sive liste“ FATF, što je, kaže, za nas važna vest.

© Tanjug / PREDSEDNISTVO SRBIJEAleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev
„Saglasili smo se u pet rečenica“: Neke stvari nisu za javnost — o čemu su pričali Vučić i Medvedev - Sputnik Srbija
Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev

On je istakao i da je sa Medvedevom razgovarao i o ekonomskoj saradnji, u oblasti energetiske, vojno-tehničkoj saradnji.

„Sve te stvari idu zaista dobro, u pet rečenica smo se saglasili“, rekao je Vučić i dodao da je i Medvedev zadovoljan zbog privrednog rasta koji beleži Srbija.

Primetio je da i Srbija i Rusija imaju suficit u budžetu, te dodao da je Medvedev bio iznenađen kad je video kako je Srbija prošla na Londonskoj berzi.

Vučić je preneo da je Medvedev posebno insistirao na razvoju i saradnji poslovnih ljudi, da pokušamo da uvežemo što veći broj biznismena iz Srbije i Rusije i da se između njih uspostavlja saradnja.

Bilo je, kaže, reči i o saradnji u namenskoj industriji i u proizvodnji određenih vozila, jer Srbija ima potrebu za „Kamazovim“ vozilima, kakve u FAP-u ne možemo da proizvedemo, iako, kaže, u Priboju proizvodimo odlična vozila.

„Posebno je Medvedev insistirao na razvoju i unapređenju odnosa poslovnih ljudi, jer sve ostalo u našoj saradnji ide dobro i nema prepreka i smetnji“, zaključio je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala