SAD traže zatvorenu raspravu o Iranu u Savetu bezbednosti UN

© AP Photo / Bebeto MatthewsZasedanje Saveta bezbednosti UN
Zasedanje Saveta bezbednosti UN  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalno predstavništvo SAD podnelo je zahtev Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija da se održi rasprava zatvorenog tipa o Iranu, saopštio je izvor u svetskoj organizaciji.

„SAD su tražile da se u ponedeljak održi zatvorena rasprava o tom pitanju“, naveo je izvor.

Korpus čuvara islamske revolucije saopštio je 20. juna da je iranska vojska oborila američku bespilotnu letelicu koja je narušila vazdušni prostor te zemlje na jugu.

Centralna komanda Armije SAD kasnije je saopštila da je iranski raketni kompleks oborio bespilotnu letelicu američke mornarice iznad Ormuskog zaliva, u međunarodnom vazdušnom prostoru.

Zamenik šefa iranske diplomatije Abas Arakči je u telefonskom razgovoru s ambasadorom Švajcarske u Teheranu Markusom Lejtnerom, koji predstavlja interese SAD, izrazio protest zbog upada američkog drona u iranski vazdušni prostor.

Odnosi SAD i Irana su se u poslednje vreme znatno zaoštrili. Američke vlasti su uvele žestoke sankcije protiv ključnih oblasti iranske ekonomije i nastavljaju da pojačavaju sankcioni pritisak.

Predsednik SAD Donald Tramp saopštio je 21. juna da je u poslednji čas naredio da se odustane od napada na Iran, u znak odmazde zbog obaranja američkog drona. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala