Rusija: Nemamo nikakve veze sa dešavanjima u Gruziji

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZgrada Saveta Federacije Rusije
Zgrada Saveta Federacije Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sva dešavanja u vezi sa Gruzijom su isključivo unutrašnje pitanje te zemlje, Rusija sa tim nema nikakve veze, izjavio je član komiteta Saveta federacije Rusije za međunarodne poslove Oleg Morozov.

Kako je rekao, celokupan stav opozicije formiran je isključivo sa ciljem da se izazove provokacija — blokirali su rad ruske delegacije, što predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava.

„To je isprovociralo krizu u društvu, i to u društvu koje je, kao što je već poznato, duboko podeljeno. Uvek je bilo u trendu u svemu tražiti ’ruski trag‘“, rekao je Morozov.

Prethodno je i Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo da je zabrinuto zbog ponašanja radikala koji su blokirali rad Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja.
I predsednik ruske Državne dume Vjačeslav Volodin izjavio je da svi ti potezi nisu u skladu sa normama održavanja međunarodnih događaja.

Podsetimo, u gruzijskoj prestonici juče je održana Generalna sednica Međuparlamentarne skupštine pravoslavlja, koju je šef ruske delegacije Sergej Gavrilov otvorio sedeći u fotelji predsednika gruzijskog Parlamenta, što je izazvalo nezadovoljstvo opozicionih poslanika iz Jedinstvenog nacionalnog pokreta i poslanika Evropske Gruzije.

Ubrzo zatim, opozicionari su napustili dvoranu, a sednica je prekinuta. Nakon toga, zgradu Parlamenta su zauzeli ekstremisti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala