Putin privremeno zabranio avionski saobraćaj između Rusije i Gruzije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPutnički avion Suhoj "superdžet" SSJ-100
Putnički avion Suhoj superdžet SSJ-100 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o merama za zaštitu ruske nacionalne bezbednosti, koji se tiče Gruzije, saopštio je Kremlj.

Predsednik Rusije potpisao je Ukaz o pojedinačnim merama za zaštitu nacionalne bezbednosti Ruske Federacije i zaštitu građana Rusije od kriminalnih i drugih protivpravnih dejstava“, navedeno je u saopštenju.

Prema ukazu, od 8. jula ruskim avio-kompanijama se zabranjuje da prevoze građane iz Rusije na teritoriju Gruzije.

© AFP 2023 / VANO SHLAMOVVeliki protest opozicije ispred zdanja gruzijskog parlamenta u Gruziji
Putin privremeno zabranio avionski saobraćaj između Rusije i Gruzije - Sputnik Srbija
Veliki protest opozicije ispred zdanja gruzijskog parlamenta u Gruziji

„Federalni organi državne vlasti, organi državne vlasti subjekata Rusije, drugi državni organi, organi lokalne samouprave, pravna lica obrazovana u skladu s ruskim zakonodavstvom, organizacije i fizička lica koji su pod jurisdikcijom Ruske Federacije delatnost treba da ostvaruju polazeći od toga da se od 8. jula 2019. godine ruskim avio-kompanijama privremeno zabranjuje da realizuju vazdušni prevoz (uključujući komercijalni) građana s teritorije Ruske Federacije na teritoriju Gruzije“, navedeno je u ukazu.

Ruski predsednik je preporučio turističkim organizacijama i agencijama da tokom privremene zabrane letova ka Gruziji ne prodaju turističke aranžmane za tu zemlju.

Vladi je naloženo da omogući povratak ruskih državljana koji privremeno borave na teritoriji Gruzije, kao i njihovog prtljaga, u Rusku Federaciju.

Ukazom je Ministarstvu inostranih poslova Rusije naloženo da omogući koordinaciju dejstava s gruzijskim vlastima prilikom rešavanja pitanja zaštite bezbednosti Rusa i njihovog povratka u Rusku Federaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala