Milačić podnio krivičnu prijavu protiv Mirne Nikčević i glumca Vujovića (video)

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prava Crna Gora podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu Krivičnu prijavu protiv glumca Crnogorskog narodnog pozorišta Zorana Vujovića i protiv diplomate Mirne Nikčević, zbog krivičnog djela izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje iz člana 370 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, saopštila je „Prava Crna Gora“.

Zoran Vujović i Mirna Nikčević su, putem društvene mreže Fejsbuk, na način dostupan javnosti, ispoljavali i izazivali osjećanja mržnje i podsticali su na nasilje prema vjernicima Srpske pravoslavne crkve, prema Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i prema licima srpske nacionalne pripadnosti. Ovakvo postupanje za cilj je imalo podstrekavanje, odnosno, navođenje drugih da vrše slična nasilja i da izazivaju nacionalnu i vjersku mržnju u Crnoj Gori, a osim namere da izazivaju, imaju i nameru da produbljuju nacionalnu i vjersku mržnju među narodima koji žive u Crnoj Gori.
Zoran Vujović i Mirna Nikčević ovim su stvorili mogućnost da dođe do vjerskog i nacionalnog razdora u Crnoj Gori.
Predsjednik „Prave Crne Gore“ Marko Milačić je, tom prilikom, istakao:
„’Prava Crna Gora‘ osuđuje i osudiće svaki vid govora mržnje, ne samo prema srpskom narodu u Crnoj Gori, već i prema pripadniku bilo koje vjerske ili nacionalne zajednice, a ovakvim i sličnim DPS pionima treba da bude jasno da je ovo naša Crna Gora i da u njoj nema mjesta za fašizam, primitivizam, mržnju i druge anti-vrijednosti koje baštini i kojima se diči DPS svijest i DPS politika.“

„Ovu krivičnu prijavu danas podnosimo i da bi vidjeli kako će reagovati institucije Crne Gore na jedno očigledno krivično djelo, te da li će neprocesuiranjem ovih osoba staviti zvaničan pečat na frapantan govor mržnje i raspirivanje nacionalne, rasne i svake druge netrpeljivosti. U konačnom, neprocesuiranje ovakvih istupa je amin za nastavak zvanične antisrpske politike i za promovisanje najgoreg oblika montenegrinskog fašizma, čiji je inspirator predsjednik Crne Gore Milo Đukanović. Još jednom pozivam Tužilaštvo da hitno reaguje po ovoj krivičnoj prijavi, kako bi se spriječili slični fašistički ispadi, sa koje god strane oni dolazili. Za kraj kratka poruka: Fašisti, srbomrsci, ćeraćemo se još“, dodao je Milačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala