Mateo Salvini: Nisam se prodao ni Putinu ni Trampu

© AP Photo / Giuseppe Lami/ANSA Mateo Salvini
Mateo Salvini - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Italije Mateo Salvini rekao je u razgovoru za Sputnjik Italija da će se sastati s Vladimirom Putinom tokom posete ruskog predsednika Italiji planirane za sredinu leta, kako je ranije najavljeno.

Na pitanje novinara kako komentariše to što mnogi listovi pišu da se „prodao“ Trampu, izdavši Rusiju i Vladimira Putina, Salvini je odgovorio: „Ako letim u SAD, pišu da sam se ’prodao‘ Trampu. Ako letim u Rusiju, onda sam se ’prodao‘ Putinu. Jedini kome mogu da se ’prodam‘ je ’Milan‘ (fudbalski klub za koji navija)“, rekao je lider vodeće italijanske partije Liga.

Na pitanje da li to znači da će se susresti s Vladimirom Putinom tokom njegove posete Italiji, Salvini je odgovorio: „Naravno.“

Inače, italijanski političar se 17. juna sastao s državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom u Vašingtonu. Tokom posete SAD on je naglasio važnost dijaloga Zapada i Rusije, ali je iskazao i zabrinutost zbog bliske saradnje Moskve i Pekinga, ocenjujući da bi bila strateška i trgovačka greška odvojiti Rusiju od Zapada i ostaviti je u zagrljaju Kine.

Na majskim izborima za Evropski parlament Salvinijeva partija Liga pokazala je najbolji rezultat i prvi put postala vodeća politička snaga u Italiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala