Moskva: SAD pokrenule protiv Rusije informacioni rat punih razmera

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva odbrane Rusije
Zgrada Ministarstva odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici pokrenuli su protiv Moskve informacioni rat punih razmera, koji čini očiglednim sukob sistema vrednosti Rusije i Zapada, izjavio je zamenik ministra odbrane Rusije Andrej Kartapolov.

„Glavna meta za SAD i njihove saveznike definitivno ostaje Ruska Federacija. Upravo je protiv nas pokrenut informacioni rat punih razmera, koji je posebno doveo do očiglednosti rastući sukob vrednosnih sistema Rusije i Zapada“, rekao je Kartapolov tokom okruglog stola o razvoju informaciono-komunikacione saradnje na prostoru ODKB-a u Državnoj dumi Rusije.

On je dodao da je Rusija „bukvalno okružena čitavom mrežom centara NATO-a u baltičkim državama, Poljskoj, Rumuniji, Bugarskoj i drugim zemljama Severnoatlantske alijanse, na čijoj teritoriji deluju razne takozvane nevladine organizacije“.

Prema njegovim rečima, osnivanje tih organizacija ima za cilj da proizvedu propagandističko-ideološko dejstvo na Ruse i da direktno diskredituju Rusiju, kao i da ona bude pozicionirana kao „autoritarna država s divljim, nekulturnim stanovništvom, čija vlast ne poštuje osnove međunarodnog prava“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala