Moskva pozvala Irak i Liban da učestvuju na „astanskim“ pregovorima

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPregovori o Siriji u Astani
Pregovori o Siriji u Astani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni predstavnik predsednika Rusije za Siriju Aleksandar Lavrentjev obavestio je predsednika Sirije Bašara Asada da je Moskva pozvala Irak i Liban da budu posmatrači na pregovorima u „astanskom“ formatu.

Asad je u Damasku razgovarao s ruskom delegacijom koju su predvodili Lavrentjev i zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinjin.

„Rusija pozdravlja spremnost Libana da uputi delegaciju u Nur-Sultan radi učešća u pregovorima o Siriji u astanskom formatu. Prisustvo Libana i Iraka daće dodatni podsticaj“, rekao je Lavrentjev na konferenciji za medije održanoj 19. juna.

Pres-služba sirijskog lidera je saopštila da je na sastanku bilo reči o političkom rešavanju krize u Siriji i daljoj saradnji zemalja u borbi protiv terorizma.

„Tokom sastanka su Asad i ruska delegacija razgovarali o poslednjim događajima u Siriji, o zajedničkom rusko-sirijskom radu, pre svega o borbi protiv terorizma u oblastima u kojima je i dalje prisutan. Strane su, takođe, razgovarale o naporima Moskve i Damaska da se intezivira politički proces paralelno s nastavljanjem borbe protiv terorizma, navedeno je u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala