Velika Britanija pozvala Rusiju na konferenciju o slobodi medija

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZgrada ambasade Rusije u Londonu
Zgrada ambasade Rusije u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je dobila poziv na konferenciju o slobodi medija koju priprema Ministarstvo inostranih poslova Velike Britanije i volela bi da učestvuje na njoj, ali za sada nije doneta odluka o tome, izjavio je portparol Ambasade Rusije u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Velika Britanija će 10. i 11. jula organizovati međunarodnu konferenciju o pitanjima slobode medija koja će biti održana uz podršku Vlade Kanade.

Očekuje se da će na konferenciji učestvovati vodeći eksperti i zaštitnici ljudskih prava u oblasti medija, ali njihov tačan spisak još nije objavljen.

„Dobili smo poziv od britanske strane i voleli bismo da učestvujemo u radu konferencije. Rusija će posebnu pažnju posvetiti tim pitanjima, dajući suštinski doprinos međunarodnim naporima za očuvanje slobode širenja informacija“, rekao je novinarima portparol Ambasade Rusije.

On je naveo da Ambasada praktično nema nikakve informacije o konferenciji i da je o nivou ruskog učešća na skupu još rano govoriti.

„Bez obzira na kratke rokove, praktično nemamo informacije o tom forumu. Organizatori još nisu otkrili svoje planove o sastavu učesnika, pitanjima koja će biti razmatrana i usvajanju završnog dokumenta. Nije do kraja razjašnjeno ni pitanje učešća novinara i aktivista civilnog društva na skupu“, naveo je diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala