Uhapšeni zbog krađe testova iz matematike uložio žalbu sudiji

CC0 / / Učionica
Učionica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Igor Stamenković koji se sumnjiči za krađu testova iz matematike i njegov branilac podneli su večeras žalbu na rešenje kojim mu je određeno policijsko zadržavanje od 48 sati.

Branilac osumnjičenog advokat Dimitrije Ilić ne očekuje da će žalba biti usvojena, ali se nada da tužilaštvo neće tražiti i određivanje pritvora, preneo je Tanjug.

Saslušanje Stamenkovića u Višem javnom tužilaštvu očekuje se u petak.

Prema rešenju o zadržavanju, Stamenković je izvršio krivično delo povreda tajnosti podataka u sticaju sa krivičnim delo oduzimanje tuđe stvari.

Policija je ranije saopštila da se on sumnjiči da je iskoristio nepažnju svojih kolega u štampariji u kojoj su štampani testovi za završni ispit učenika osmog razreda i tom prilikom je ukrao test iz matematike.

Nakon toga, on je, sumnja se, otišao u toalet, gde je test uslikao telefonom, a potom je taj primerak bacio u toalet šolju i uništio ga.

Osumnjičeni je to uradio kako bi test odneo sinu, koji je maturant jedne osnovne škole u Beogradu, i to kako bi mu pomogao da lakše položi završni ispit.

Sumnja se i da je uz pomoć sina rešeni test iz matematike došao do njegovih drugara i njihovih roditelja, nakon čega su oni, uz pomoć aplikacije Vajber, delili test drugim roditeljima i učenicima iz više osnovnih škola.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala