Brnabićeva: Ne prihvatam ostavku Šarčevića

© Tanjug / Sava RadovanovićAna Brnabić
Ana Brnabić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijerka Ana Brnabić kaže da ne vidi odgovornost ministra prosvete Mladena Šarčevića za to što je test iz matematike „procurio“ u javnost i što je odloženo polaganje tog predmeta iz male mature, uz ocenu da je Šarčević jedan od najboljih ministara u vladi.

Brnabićeva je dodala da su upravo u obrazovanju najvidljiviji rezultati sprovedenih reformi.

Ona je rekla da nema šta da zameri Šarčeviću, već da mu zahvaljuje za sve što je uradio u obrazovanju, što je bio hrabar i što se borio.

„Ne prihvatam ostavku Šarčevića, drago mi je što je on ministar prosvete i ponosna sam što je ministar u mojoj vladi“, rekla je Brnabićeva novinarima u Parizu, gde boravi u zvaničnoj poseti, komentarišući slučaj sa krađom testa iz matematike i odlaganjem polaganja male mature.

Brnabićeva je kazala da joj nije drago zbog svega što se desilo sa polaganjem male mature i dodala da se to dešava i u drugim zemljama — u Hrvatskoj, Velikoj Britaniji i mnogim naprednijim zemljama EU.

Premijerka je naglasila da se postupilo najbolje što je moglo u datim okolnostima i da je problem odmah uočen, tako da je polaganje testa iz matematike pomereno samo za dan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala