Snažan zemljotres pogodio Japan, cunami pogodio ostrvo Avašima, nuklearke neoštećene (video)

Pratite nas
Zemljotres jačine 6,7 pogodio je danas okrug Jamagata na severoistoku Japana, a nakon što je izdato upozorenje od cunamija, prvi talas je pogodio obalu ostrva Avašima, saopštila je japanska Meteorološka služba.

Talas je pogodio i obalu Sakate, koja se nalazi u okrugu Jamagata, ali za sada nema podataka o većoj materijalnoj šteti, prenosi „Kjodo“.

Zemljotres se dogodio oko 22.20 sati po lokalnom vremenu, na dubini od oko 14 kilometara, a kako su pojedini stanovnici rekli, nikada nisu osetili toliko jak zemljotres.

Sekretarijat za nuklearne regulative saopštio je da nisu uočene abnormalnosti u nuklearnom kompleksu Kašivazaki Kariva, koji se nalazi u tom okrugu i čijih sedam jedinica nije u funkciju od 2012. godine.

Šef kabineta japanskog premijera Šinza Abea — Jošhide Suga izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da nema podatke da je bilo problema na nekoj nuklearki u Japanu, preneo je Tanjug.

Zbog zemljotresa koji se smatra jednim od jačih, budući da je u Japanu skala za zemljotrese do 7, bez struje je ostalo skoro 10.000 domaćinstava u dva okruga, dok je železnički saobraćaj obustavljen u okruzima Jamagata, Akita i Džoecu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala