Nastavlja se hajka na ruske medije u Litvaniji: Na meti — Sputnjik

© Sputnik / Alexei Danichev / Uđi u bazu fotografijaRadio Sputnjik
Radio Sputnjik - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Litvaniji je nastavljena hajka na ruske medije, pre svega kada je reč o agenciji Sputnjik, a novu inicijativu u tom planu pokrenuli su poslanici litvanske Skupštine, koji su pozvali da se redakcija Sputnjika u toj zemlji zatvori.

Kako su preneli mediji, reč je o poslanicima iz opozicione stranke Savez otadžbine i hrišćanskih demokrata Litvanije: Laurina Kasčunas i Adronus Adžubalis.

Iz ruskog Ministarstva inostranih poslova ističu da je reč o očiglednoj diskriminaciji ruskih medija, pogotovu što Sputnjik u Litvaniji svoj posao obavlja strogo poštujući sve novinarske standarde.

Oglasila se i agencija „MIA Rusija Sevodnja“, u okviru koje funkcioniše i litvanski Sputnjik, saopštivši da je to još jedan pokušaj da se „osigura glavna nagrada za glavnog rusofoba u Evropi“.

Navodi se i da je ovo pokušaj da se u Litvaniji uvede potpuna cenzura.

Podsetimo, ovo nije prvi put da su litvanske vlasti vršile pritisak na ruske medije, a pre svega na Sputnjik. Krajem maja je urednik litvanskog Sputnjika Marat Kasem bio pritvoren na aerodromu u Viljnusu jer je, kako mu je objašnjeno, stvarao „pretnju za nacionalnu bezbednost“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala