Bolton: Amerika kreće u napad protiv hakera iz Kine i drugih zemalja

CC0 / / Haker
Haker - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton izjavio je da Vašington kreće u napad na hakere iz Kine i drugih zemalja.

Kako je pojasnio, Vašington je s tim u vezi dobio nova punomoćja od predsednika Donalda Trampa iz predsedničkog memoranduma za nacionalnu bezbednost koji je potpisan 2018. godine.

Problem je što Kina konstantno sprovodi sajber-napade protiv vladinih i privatnih mreža sa ciljem da ukrade intelektualnu svojinu zarad sopstvene modernizacije, ali i povećanja vojnog potencijala.

Upitan da li je Kina prestala da krade intelektualnu svojinu američkih kompanija, Bolton je odgovorio odrično, ali i naglasio da je upravo to jedan od razloga zbog čega je prioritet prošle godine bio da se predsednička direktiva „PPD-20“ zameni novim predsedničkim memorandumom za nacionalnu bezbednost „NSPM-13“.

Mediji podsećaju i da je Kina u više navrata negirala da je umešana u bilo kakve sajber-napade, a ujedno skretala pažnju javnosti da je upravo Amerika izvodila takve napade na teritoriji Kine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala