Totalni kolaps: Bez struje ostali ogromni delovi Latinske Amerike, milioni ljudi u mraku (video)

© AP Photo / Ariana CubillosKarakas u mraku
Karakas u mraku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veliki kvar na električnim instalacijama ostavio je bez struje Argentinu i Urugvaj, a Bi-Bi-Si javlja da problema sa snabdevanjem električnom energijom imaju i u Brazilu i u Paragvaju. Bez struje bi moglo biti oko 48 miliona ljudi.

​Kako javlja argentinski Klarin, do nestanka struje došlo je odmah nakon 7 sati ujutro. „Masivno zamračenje zahvatilo je doslovno celu zemlju“, opisao je stanje u zemlji Clarin.

Zaustavljen je javni prevoz, ne voze tramvaji i vozovi.

Klarin navodi kako nema informacija oko toga šta se dogodilo. Tek oko sat vremena nakon „zamračenja“ snabdevači električnom energijom objavili su saopštenje u kojemuje pisalo da je došlo do kvara na električnom sistemu i da su zbog toga Argentina i Urugvaj bez struje.
Argentinsko Ministarstvo energetike saopštilo je da je iz još uvek nepoznatog razloga došlo do kolapsa sistema i da je bez struje ostala cela zemlja, a zahvaćen je i Urugvaj.

​„Uzrok se istražuje i tek se treba utvrditi. Struja se polako vraća, očekuje se da će svi dobiti struju kroz nekoliko sati“, dodaju.

Portparol civilne zaštite izjavio je za Klarin da se očekuje da će kroz šest do osam sati cela zemlja opet imati struju. Dodao je da je uzrok nepoznat, no otkrio je da bi mogao da ima veze s „meteorološkim fenomenom“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala