Hong Kong i danas vri, stiglo novo iznenađenje od predsednice Vlade

© AP Photo / Vincent YuProtest u Hong Kongu
Protest u Hong Kongu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Desetine hiljada ljudi u Hong Kongu izašlo je danas na ulice kako bi protestovalo protiv načina na koji se tamošnja vlada ophodi prema predlogu zakona o izručenju u Kinu.
Demonstracije u Hong Kongu - Sputnik Srbija
Liderka Hongkonga poklekla, stigla prva reakcija Kine

Demonstranti su vikali „povucite se“ i „ostavke“ šetajući prema sedištu vlade, prenosi Rojters.

Pojedini su nosili i transparente tražeći ostavku predsednice vlade Hong Konga, Keri Lam, kao i potpuno povlačenje predloga zakona, umesto suspendovanja rada na njemu, što je Lamova juče saopštila. Keri Lam se u međuvremenu izvinila građanima zbog načina na koji se odnosila prema celoj krizi.

„Predsednica vlade se izvinjava građanima Hong Konga zbog ovoga i obećava da će na najiskreniji i najponizniji način prihvatiti krtike, želeći da što bolje služi javnosti“, navodi se u saopštenju njenog kabineta. 

© AP Photo / Kin CheungKeri Lam
Hong Kong i danas vri, stiglo novo iznenađenje od predsednice Vlade - Sputnik Srbija
Keri Lam

„Naši zahtevi su jednostavni. Keri Lam mora da podnese ostavku, zakon o izručenju mora da se povuče i policija mora da se izvini što je koristila ekstremno nasilje protiv sopstvenog naroda“, rekao je jedan od demonstranata, prenosi AP.

Kako navodi agencija, očekuje se da će današnji protesti okupiti i do milion ljudi, koliko se pojavilo na demonstracijama pre nedelju dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala