Vučić se oglasio povodom napete situacije u Podgorici: Prezreli ste moju molbu!

© Tanjug / DIMITRIJE GOLLAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da neće da ulazi u, kako je rekao, pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na relaciji Srbija — Crna Gora, nakon što je Podgorica usvojila predlog spornog zakona kojima se praktično otima imovina Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Vučić je u danu kada je SPC u Podgorici organizovala Trojčindanski narodni sabor SPC kojim je vlastima Crne Gore poručila da je takav zakon neprihvatljiv, izneo kratku poruku za zvaničnu Podgoricu.

Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije čita proglas - Sputnik Srbija
Vladika Joanikije: Zavetujemo se i zaklinjemo — branićemo svetinje!

„Neću da ulazim u pravljenje dodatne zle krvi i sukoba na bilo koji način. Šta sam imao da kažem rekao kroz malu molbu, a ona ne samo da nije uslišena već je prezrena od strane crnogorskih vlasti, i hvala im na tome. To je sve što imam o tome da kažem“, rekao je Vučić novinarima u Zaječaru.

Vučić je, naime, prethodno, rekao da bi svako ugrožavanje imovine srpske crkve u Crnog Gori neminovno vodilo pogoršanju inače dobrih odnosa dveju zemalja i da zato moli vlasti ili većinu u Crnoj Gori da ne podrže predloženi zakon, koji je na to usmeren.

Usledio je i odgovor crnogorskih vlasti.

„Zahvaljujemo se predsedniku Vučiću na savetima. Ali ga podsećamo i ovim povodom da je Crna Gora suverena država koja samostalno kreira svoj zakonodavni okvir vodeći računa o interesu svakog pojedinca i zajednice u celini“, naveli su u Vladi Crne Gore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala