Poruka iz Nemačke: Evropi potrebna Rusija kao protivteža dvema megasilama

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaRuske rublje
Ruske rublje - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska Federacija izborila se sa sankcijama Zapada mnogo bolje nego što se očekivalo, izjavio je bivši predsednik Istočnog komiteta za nemačku ekonomiju Klaus Mangold. Prema rečima nemačkog eksperta, to svedoči o tome da sankcije imaju samo ograničeno dejstvo i da ne ispunjavaju željenu kaznenu ulogu.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na ceremoniji inauguracije - Sputnik Srbija
Šizofrenija na ukrajinski način: Zelenski bi i antiruske sankcije, i bolje odnose s Moskvom

Bez obzira na to, Evropska unija neće ukinuti sankcije Rusiji, ukoliko Moskva ne prihvati da napravi ustupke u vezi sa Sirijom i Ukrajinom, rekao je nemački ekspert u intervjuu za nemački list „Badiše cajtung“.

„Ipak, Evropi je upravo sada potreban partner kakva je Ruska Federacija, kako bi stvorila moćniju protivtežu Sjedinjenim Američkim Državama i Narodnoj Republici Kini“, smatra Mangold.

Prema njegovim rečima, i bez te saradnje „poslovi u Ruskoj Federaciji sada idu relativno dobro“.

„Poslednjih godina ruska ekonomija je izdržala breme niskih cena nafte. Zemlju u 2019. godini očekuje priličan ekonomski rast, a tako je bilo i prošle godine. To svedoči o tome da nema loših pretpostavki u ruskoj ekonomiji“, naglasio je nemački ekspert, objašnjavajući da Rusija ima veliki broj odlično obrazovanih mladih ljudi, a da su ruska preduzeća na dobitku zbog slabog kursa rublje, jer to povećava njihovu konkurentnost i šanse za izvoz.

Mangold smatra da Rusija treba da „prikupi hrabrost i privatizuje državna preduzeća“ kako bi postala još produktivnija.

„Ruska ekonomija treba da zaključuje više sporazuma sa zapadnim preduzećima. Zahvaljujući tome u zemlji će se pojaviti nove tehnologije koje će doprineti povećanju produktivnosti i uspostavljanju blagostanja u zemlji“, uveren je nemački ekspert.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala