Protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu

© Tanjug / RADE PRELICProtest 1 od 5 miliona
Protest 1 od 5 miliona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protest „Jedan od pet miliona“ održan je u Beogradu kod Terazijske česme, nakon čega su učesnici „prošetali“ do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, prenosi Tanjug.

Protest je, zbog vrućine, počeo jedan čas kasnije nego inače, oko 19 časova, uz poruku Branislava Lečića da učesnici moraju da istraju.

„Ne postoji nijedan pojedinac, ni Branislav Lečić niti bilo ko ko može da zaustavi proteste koji su pravedno inicirani za slobodu, za pravo, za drugačije mišljenje, za bolje uređenje sistema u kojem ćemo moći da vidimo i budućnost svoje dece“, rekao je Lečić.

Na protestu je govorio i student Dejan Bagarić iz Novog Sada, koji je nedavno fizički napadnut u univerzitetskom kampusu u tom gradu, a rekao je da u društvu najviše nedostaje solidarnost i da, kada bi solidarnosti bilo više, nasilja bi bilo manje.

Bagarić je rekao i da je napadnut zbog političkog aktivizma.

Profesor Univerziteta u Novom Sadu Uroš Nedeljković je osudio napade na studente u tom gradu i naveo da je pokrenuto potpisivanje peticije kojom se od nadležnih traži da se pronađu i privedu pravi počinioci napada na studente.

Nakon obraćanja kod Terazijske česme, protestna šetnja je išla Prizrenskom ulicom preko Zelenog venca i Brankove ulice, zatim Pop Lukinom, Pariskom i Uzun Mirkovom ulicom, sve do zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu, gde je juče prvi put zasedala univerzitetska komisija povodom žalbe na odluku Komisije Fakulteta političkih nauka da doktorat Siniše Malog nije plagijat.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala