Da li će Meta raspustiti parlament pre njegovog opoziva?

© AP Photo / Visar KryeziuDemonstracije opozicije u Tirani
Demonstracije opozicije u Tirani - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je vladajuća albanska Socijalistička partija dostavila parlamentu zahtev za opoziv predsednika Iljira Mete, koji je potpisalo 55 poslanika, sve su veće šanse da albanski predsednik raspusti parlament, prenosi portal „A1on“.

Kabinet albanskog predsednika dostavio je zahtev Centralnoj izbornoj komisiji o utvrđivanju tačnog broja poslanika u aktuelnom sastavu albanskog parlamenta, o njihovim identitetima, kao i o tome iz koje izborne jedinice potiču.

Premijer Albanije Edi Rama - Sputnik Srbija
Rama: Sanjam o nečemu većem, ali to nije velika Albanija

U međuvremenu, albanski premijer i lider Socijalističke partije Edi Rama ne popušta.

Izborna koalicija vladajućih stranaka „Alijansa za evropsku Albaniju“ nastavlja sa izbornim aktivnostima kategorički tvrdeći da će lokalni izbori biti održani 30. juna.

S druge strane, ujedinjena albanska opozicija danas je saopštila da će „mnogo snažnije“ nastaviti sa protestima.

Kako su najavili, protesti će biti organizovani u svim gradovima Albanije, a verovatno će sledeće subote biti organizovan deseti po redu, veliki „nacionalni protest“.

Kako navode mediji u regionu, odluka predsednika Iljira Mete o odlaganju lokalnih izbora u toj državi, umesto da vodi političke neprilike u smeru smirivanja, ponašanje albanskih lidera vodi u smeru povećanja tenzija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala