Putin: Prioritet u odnosima sa Kinom i Mongolijom — transportna infrastruktura

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je zainteresovana da se sa Kinom i Mongolijom poveća saradnja kada je reč o poboljšanju transportne infrastrukture, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na susretu sa liderima te dve zemlje, Si Đinpingom i Haltmagijnom Batulgoj, na marginama samita ŠOS-a u Biškeku.
Sastanak ŠOS-a u Kini - Sputnik Srbija
Osmorka koja je okupila pola sveta: Može li ŠOS da ujedini Aziju i Evropu

„Prioritet je povećanje saradnje po pitanju regionalne transportne infrastrukture. Zainteresovani smo da osiguramo transgranično kretanje proizvoda, kapitala i usluga. Posebno želim da istaknem potrebu za modernizacijom koridora Ulanbatorske železnice“, naglasio je Putin.

On je naglasio i da su sve strane zainteresovane da povećaju kapacitete te transportne „arterije“, kako bi se nekoliko puta uvećao kontingent proizvoda koji se iz Kine šalje na evropsko tržište.

Ruski predsednik je podsetio i da je već potpisan trilateralni sporazum koji omogućava lakši prevoz robe kamionima iz Rusije, Kine i Mongolije, kao i da su time olakšane sve procedure prolaska kroz granične punktove.

Istovremeno, Putin je naglasio da je Rusija spremna da obezbedi isporuke električne energije za sve regione Mongolije i Kine u kojima je struja u oskudici.
„Spremni smo za širu saradnju po pitanju energetike. Zainteresovani smo da čujemo konkretne predloge oko mogućih zajedničkih projekata“, dodao je.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala