I Velika Britanija okrivila Iran za napad na tankere

© AFP 2023 / HOSnimak Centralne komande američke vojske na kojoj se navodno vide oštećenja i magnetna mina koja je pričvšćena za jednu stranu japanskog broda, pre nego što je uklonjena
Snimak Centralne komande američke vojske na kojoj se navodno vide oštećenja i magnetna mina koja je pričvšćena za jednu stranu japanskog broda, pre nego što je uklonjena - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika Britanija okrivila je Iran i Islamsku revolucionarnu gardu te zemlje za napade na tankere u Omanskom zalivu, navodeći da nijedna druga država ne može da bude odgovorna za to.

Iranski brod pokušava da lokalizuje požar na norveškom tankeru u Omanskom zalivu - Sputnik Srbija
Rat o kojem se priča: Kako je pokušaj Japana da sklopi dogovor sa Iranom zapaljen u Omanskom zalivu
Šef britanske diplomatije Džeremi Hant je osudio napade, ističući da oni krše međunarodne norme, i pozvao Iran da obustavi sve oblike destabilizujućih aktivnosti, javio je Rojters.

„Ovi poslednji napadi nadovezuju se na ranije destabilizujuće ponašanje Irana i predstavljaju ozbiljnu opasnost po region“, kazao je Hant.

Američka vojska objavila je ranije snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi kako iranska Revolucionarna garda uklanja minu koja nije eksplodirala sa jednog od dva napadnuta naftna tankera u Omanskom zalivu, preneo je Tanjug.

Centralna komanda američke vojske objavila je i fotografiju na kojoj se navodno vidi magnetna mina, koja je pričvršćena za jednu stranu japanskog broda, pre nego što je uklonjena, prenosi Rojters.

© AFP 2023 / -Američka vojska objavila je ranije danas video-snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi kako iranska Revolucionarna garda uklanja minu koja nije eksplodirala sa jednog od dva napadnuta naftna tankera u Omanskom zaliv.
I Velika Britanija okrivila Iran za napad na tankere - Sputnik Srbija
Američka vojska objavila je ranije danas video-snimak na kojem se, kako tvrdi, vidi kako iranska Revolucionarna garda uklanja minu koja nije eksplodirala sa jednog od dva napadnuta naftna tankera u Omanskom zaliv.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala