Vučić iznenađen reakcijom Podgorice: To je bila molba, a ja sam ćutao kada su nam držali lekcije

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje Tanjuga da prokomentariše reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da tamošnje vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi veroispovesti, rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore jer se ni na koji način nije mešao u njihove unutrašnje stvari.
Zastave Crne Gore i EU u Podgorici - Sputnik Srbija
Vlada Crne Gore Vučiću: Ne mešamo se u zakonodavne aktivnosti Srbije, neće ni u Srbija naše

Nije ih, kaže, ni savetovao, kako oni tvrde.

„Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju interesi srpskog naroda i srpske crkve“, objasnio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem kada su se brutalno mešali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada su iznosili svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih.

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima i drže nam lekcije.

„Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvređenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povredio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da menjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i da sebe predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, nekog ko je plod nečijeg tobože mešanja i savetovanja“, dodao je on.

Njihovu poruku je, kaže, odlično razumeo i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

„Hvala na velikom razumevanju i što su tako brzo uslišili moju molbu i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome“, istakao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala