Rusija će napraviti nosač aviona na nuklearni pogon

© Sputnik / Nikolay ZhuravlevNosač aviona "Admiral Kuznjecov"
Nosač aviona Admiral Kuznjecov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski stručnjaci su pristupili razradi taktičkih i tehničkih zadataka za razvoj najnovijeg nosača aviona na nuklearni pogon, saopštili su predstavnici ruske Odbrambene industrije.
Lovci Su-33 i MiG-29K na palubi teške krstarice nosača aviona Admiral Kuznjecov na Sredozemnom moru. - Sputnik Srbija
Rusija gradi novi nosač aviona

Trenutno se formiraju taktički i tehnički zadaci za novi nosač aviona i još uvek ih nismo prosledili Ujedinjenoj korporaciji za brodogradnju. Ministarstvo odbrane i Glavna komanda ratne mornarice saglasni su da novi nosač aviona treba da bude na nuklearni pogon, pišu mediji u Rusiji, pozivajući se na izvore iz Odbrambene industrije.

Kako se ističe, nisu navedeni rokovi za završetak radova. Međutim, portal podseća da su u maju neimenovani izvori tvrdili da će istraživački i konstruktorski radovi na stvaranju prvog ruskog nosača aviona na nuklearni pogon sa deplasmanom od 70 hiljada tona započeti 2023. godine. Naime, oni su uključeni u državni program naoružanja do 2027. godine.

Podsetimo, početkom juna je rukovodilac Ujedinjene korporacije za brodogradnju Aleksej Rahmanov izjavio da je korporacija i više nego spremna za stvaranje nuklearnog nosača aviona. Prema njegovim rečima, razvoj i izgradnja nosača, u skladu sa svetskim trendom, uklapaju se u period od 15 godina.

Trenutno je ruska mornarica naoružana jednim nosačem avion — „Admiral Kuznjecov“, koji se nalazi na popravci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala