Putin smenio dva generala zbog hapšenja novinara

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin smenio je dva generala policije zbog slučaja novinara Ivana Golunova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o smeni general-majora Andreja Pučkova — načelnika policije za Zapadni administrativni okrug Moskve, koji je pokrenuo krivični postupak protiv novinara internet-magazina „Meduza“ Ivana Golunova, kao i načelnika Uprave za trgovinu narkoticima Glavne uprave MUP-a Rusije za Moskvu general-majora Jurija Devjatkina, navodi pres-služba Kremlja.

Novinar ruskog internet portala Meduza Ivan Golunov izlazi iz zgrade Glavne istražne uprave MUP Rusije za Moskvu - Sputnik Srbija
Novinar Golunov: Da se to više nikome ne dogodi

Ranije je ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokoljcev saopštio da je doneta odluka da se prekine krivično gonjenje novinara ruskog portala „Meduza” Ivana Golunova, jer nije dokazano njegovo učešće u zločinu i zatim je uskoro bio pušten iz kućnog pritvora.

Podsetimo, Ivan Golunov je uhapšen prošlog petka u centru Moskve. Prema podacima policije, prilikom pretresa novinara pronađeno je 5 kesica mefedrona, a u kući još nekoliko paketa narkotika, uključujući kokain. Protiv njega je bio pokrenut krivični postupak zbog navodne veze sa trgovcima droge. 

MUP je objavio fotografije iz „stana novinara“, od kojih su neke bile napravljene na drugim adresama u okviru istrage o švercu narkotika u moskovskom regionu. Zabunu sa snimcima u policiji su objasnili greškom pripadnika policije.

Golunov je izjavio da su mu narkotici podmetnuti. MUP je negirao saopštenja da je policija pretukla novinara. U bolnici su otkrili samo masnice na leđima i u oblasti očiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala