Optuženi za napad na Srbe na Braču hapšen zbog huliganstva i prošle godine u Srbiji (video)

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaHrvatski navijači slave gol
Hrvatski navijači slave gol - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar uprave u Vladi Hrvatske Lovro Kuščević i hrvatska diplomatija pomogli su u avgustu prošle godine dvadesetdvogodišnjem Pučišćaninu Viliju M. da se javi porodici iz pritvora u Srbiji, gde je dospeo kao pripadnik grupe torcidaša koja je na benzinskoj pumpi u Vrčinu pored Beograda krala i ispisivala ustaške grafite.

Istu osobu hrvatska policija sada sumnjiči za brutalni napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru na Braču, piše „Indeks“.

Informaciju o Kuščevićevoj pomoći Viliju M. za „Indeks“ je potvrdio Marino Kaštelan, HDZ-ovac i pučiški načelnik, koji tvrdi da do tog razgovora nije znao da je Vili M. sada pritvoren i zbog nedavnog napada na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru.

Split , Hrvatska - Sputnik Srbija
Zločin iz mržnje: Napadačima na Srbe na Braču preti osam godina robije

Pet osoba, među kojima dva mladića srpske nacionalnosti, povređeni su u nedelju 9. juna na Braču kada ih je napalo više osoba. Policija je saopštila da sumnja da su mladići napadnuti jer su srpske nacionalnosti, preneli su hrvatski mediji.

Napadnuto je pet mlađih osoba od 21 do 26 godina, među kojima i devojka, preneo je sajt „24 sata“, dodajući da su u pitanju sezonski radnici.

Jedan od napadnutih mladića je za taj sajt ispričao da su napadači pitali „ko je od vas Srbin, ko je Srbin?“.

Navijači grupe „Torcida“ upali su u avgustu prošle godine na „Molovu“ pumpu u Vrčinu kod Beograda , u kojoj su razlupali rafove. Navijači fudbalskog kluba „Hajduk“ iz Splita uzeli su veću količinu pića iz prodavnice na benzinskoj stanici i otišli ne plativši. Tokom divljanja, hrvatski navijači su iscrtali i ustaške simbole.

Grupa „Torcida“ putovala je u Sofiju na utakmicu Lige Evrope između „Slavije“ i „Hajduka“ iz Splita.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala