Ruski državljani nisu povređeni na tankeru koji gori u Omanskom zalivu

© AP Photo / ISNAPožar na naftnom tankeru u Omanskom zalivu
Požar na naftnom tankeru u Omanskom zalivu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Norveški tanker „Front altajr“ gori u Omanskom zalivu, javlja Rojters. Sa druge strane, libanska televizija „Majadin“, pozivajući se na neimenovane izvore, javlja da je već potonuo.

„Pouzdani izvori su potvrdili ’Majadinu‘ da je naftni tanker ’Front altajr‘ potpuno potonuo u Omanskom zalivu“, navodi se u saopštenju.

Tanker za naftu - Sputnik Srbija
Eksplozije u Omanskom zalivu, mete naftni tankeri

Neki mediji pišu da su građani Rusije, Filipinci i Gruzini činili veći deo posade, ali da su spaseni. Agencija „Irna“ je ranije javila da je Iran spasio 44 mornara sa tankera i prebacio ih na svoju teritoriju.

Ranije su iranski i arapski mediji saopštili da je u Omanskom zalivu došlo do dve eksplozije prilikom napada na dva naftna tankera. Pored norveškog, kako pišu arapski mediji, meta napada je bio i japanski tanker „Kokuka kurejdžos“.

Prema navodima vlasnika jednog od tankera, na tankeru „Front altajr“ nalazilo se 11 državljana Rusije od kojih niko nije povređen.

Peta flota američke mornarice kasnije je saopštila da je američki razarač „Bejnbridž“ pomogao u spasavanju mornara sa napadnutih tankera. Baza Pete flote nalazi se u Bahreinu.

„Američka mornarica u regionu primila je dva poziva u pomoć u 6.12 časova po bahreinskom vremenu (5.12 po srednjoevropskom) i drugi u 7 sati. Razarač ’Bejnbridž‘ (DDG 96) je pružio pomoć“, navodi se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala