Kongres SAD razmatra sankcije protiv „Severnog toka 2“

© AP Photo / Patrick SemanskyZgrada američkog Kongresa u Vašingtonu
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki senator Republikanske partije Džon Baraso predao je Kongresu na razmatranje nacrt zakona o sankcijama protiv gasovoda „Severni tok 2“.

„Predsednik Tramp bio je u pravu kada je nedavno rekao da će Nemačka postati talac Rusije ako nastavi da radi sa ruskim gasovodom“, objasnio je senator svoj predlog.

Prema mišljenju autora ovog nacrta zakona, sankcije će omogućiti članicama NATO-a da „izbegnu politički pritisak i manipulacije“ od strane Rusije.

Gradilište gasovoda Severni tok 2 na severoistoku Nemačke - Sputnik Srbija
Putin: Protiv „Severnog toka 2“ su oni koji su navikli da im je sve dozvoljeno

U dokumentu se takođe predlaže uvođenje restriktivnih mera protiv drugih ruskih gasovoda i ubrzanje isporuke američkog prirodnog tečnog gasa saveznicima Vašingtona u NATO-u.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp dozvolio korišćenje restriktivnih mera protiv učesnika ovog energetskog projekta, uz napomenu da „ljudi imaju pravo da rade ono što žele“. On je takođe kritikovao Nemačku zbog kupovine ruskog gasa. Prema njegovim rečima, Vašington „štiti“ Berlin od Moskve, pokušavajući da zaustavi izgradnju „Severnog toka 2“. Tramp je istakao da Rusija „dobija milijarde od Nemačke“ i, po njegovom mišljenju, kupovina američkog prirodnog tečnog gasa mogla bi biti „pravi izlaz“ iz nastale situacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala