Evropski desničari promenili ime

© REUTERS / Yves HermanZgrada Evropskog parlamenta tokom izborne noći za evropske izbore, u Briselu, Belgija, 26. maj 2019. godine
Zgrada Evropskog parlamenta tokom izborne noći za evropske izbore, u Briselu, Belgija, 26. maj 2019. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grupa evropskih desničarskih i populističkih partija u Evropskom parlamentu menja svoj brend i odsad će se zvati „Identitet i demokratija".
Mateo Salvini - Sputnik Srbija
„Cilj je da budemo sila“: Salvini ujedinjuje desničarske stranke u EU

Međutim, primećuje AP, savez, koji ima 73 poslanika u Evropskom parlamentu, većinom čine stara lica, dok politika mahom ostaje ista.

Kako precizira briselski portal „Politiko“, među članicama „Identiteta i demokratije“ su parlamentarna grupa „Evropa nacija i sloboda“, koju čine „Liga“ Matea Salvinija i „Nacionalno okupljanje“ Marin le Pen, kao i druge evroskeptične stranke, uključujući „Alternativu za Nemačku“.

„Stvari moraju da se promene, jer glasači to zahtevaju“, rekla je Le Penova, preneo je Tanjug.

Za predsedavajućeg novog saveza izabran je Marko Cani iz „Lige“, dok će Nikolas Bej iz „Nacionalnog okupljanja“ biti njegov zamenik, najavio je poslanik „Nacionalnog okupljanja“ Tijeri Marijani.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala