Dodik odbio da primi nemačku ambasadorku u oproštajnu posetu

© Foto : SNSDMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obavestio je ambasadorku Nemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtevu za oproštajnim susretom, s obzirom da je nije primio ni u posetu prilikom njenog stupanja na dužnost.
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Dodik: Hteli su vojsku na granici, odbio sam

„Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Nemačke u BiH u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same BiH i njenog Ustavom predviđenog uređenja“, istakao je Dodik u pismu upućenom Homanovoj, prenela je „Srna“.

On je naveo da je bilo očekivano da Homanova, kao predstavnik zemlje koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, pokaže više razumevanja i diplomatskog senzibiliteta u svom radu.

„Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimereni, o čemu ću obavestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Nemačke“, istakao je predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da veoma ceni napore Savezne Republike Nemačke da svojim iskustvima i svojom pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na celom prostoru Balkana, ali sa žaljenjem mora da konstatuje da ona nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Nemačke.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala