„Kakve li bede i sramote za sve nas“: Vladika Joanikije otkriva namere crnogorskih vlasti

© Foto : VikipedijaVladika Joanikije
Vladika Joanikije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Licemerno je govoriti o tome da država Crna Gora predlogom zakona o slobodi veroispovesti želi da obezbedi slobodu iste, jer ovaj zakon predviđa pljačku i progon Crkve, ocenio je episkop budimljansko-nikšićki Joanikije.

„Ovaj zakon predviđa pljačku i progon Crkve, koja ovde vekovima deluje i stvara, koja je rodila državu Crnu Goru. Ovo je novi u nizu dosadašnjih udara na pravoslavlje. I još je gori od prethodnih“, kazao je vladika u razgovoru za portal IN4S.

Momir Bulatović: Teško je ostvariti saradnju i izmaknuti se od dolara, kada je svaki kompjuter svake banke kalibriran na dolar - Sputnik Srbija
Država definitivno „zaribala“: Šta tačno slavi Milova Crna Gora

Episkop Joanikije je istakao da je namera crnogorskih vlasti da se napravi presedan, koji bi potom sledile i vlasti u Prištini.

„Sada se ovim predlogom zakona pravi presedan da bi prištinske vlasti po istom modelu jednim potezom preuzele sve kosovsko-metohijske svetinje, među njima Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane i Gračanicu. Kakve li bede i sramote za sve nas“.

Vladika Joanikije je kazao da pre 20 godina, kada je postao episkop, nije mogao ni zamisliti da će se ovako nešto dešavati u našem vremenu, jer to nema veze sa zdravim razumom.

„Isto tako nisam mogao da zamislim da će Crna Gora pre dve godine glasati da se srpske svetinje na Kosovu i Metohiji predaju takozvanoj državi Kosovo, Tačiju i Haradinaju. Tada to, ipak, nije prošlo“, zaključio je Joanikije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala