Amerika ne dozvoljava Asadu da smiri situaciju u zemlji

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaMIP Rusije
MIP Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vašington nastavlja da vrši pritisak na predsednika Sirije Bašara el Asada kako bi omeo njegove napore da normalizuje situaciju u zemlji, rekao je Sputnjiku zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov, komentarišući proširenje američkih sankcija Damasku.

„Amerikance ne zadovoljava situacija kada zakonita vlada u Damasku uspešno vodi višestrani rad na stabilizaciji situacije, normalizaciji života i proširenju kontrole na teritoriji zemlje, čiju politiku mi podržavamo – očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije“, rekao je Rjabkov.

Pripadnici 278. konjičkog puka Nacionalne garde SAD iz Tenesija - Sputnik Srbija
Nije Sirija: Američki profesor otkriva gde bi mogle Rusija i SAD da zarate

Prema njegovim rečima, „Amerikanci imaju druge ciljeve“.

„Ti ciljevi su poznati: osim politike promene vlasti – ne sumnjam da će ona ostati – to je očuvanje pretpostavki za faktičku kontrolu Vašingtona i njegovih saveznika značajnih segmenata sirijske teritorije u suprotnosti sa principom teritorijalne celovitosti“, naglasio je zamenik šefa ruske diplomatije.

„Zašto sankcije – to je jedan od instrumenata vršenja pritiska na Damask kako bi se otežalo Bašaru el Asadu i njegovoj vladi da nastave svoj posao i za nametanje neke sopstvene šeme u Siriji“, konstatovao je ruski diplomata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala