Predsjednik Ujedinjene Crne Gore: Đukanović bitku protiv crkve ne može dobiti

© Sputnik / Nebojša PopovićNarod brani krstionicu
Narod brani krstionicu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović rekao je da crnogorski predsjednik Milo Đukanović „ne može dobiti bitku koju je najavio“.

„Svakoj laži, a posebno zlokobnoj, treba dati vrijeme da sazri, da se pokaže cijela u svojoj besmislenosti. Bilo je dovoljno svega par dana da laž koju je izustio predsjednik države odzvoni kao prijetnja i zabrine svakog normalnog čovjeka. Sviđalo nam se ili ne, on (Đukanović) hoće da ’obnovi‘ autokefalnost pravoslavne Crkve u Crnoj Gori? On, koji za 30 godina vladavine nije uspio da državu na čijem je čelu učini autokefalnom, nego smo zavisni od svega, koječega, od polusvijeta i kriminalaca, u najavi rješava crkveno pitanje i ratuje sa ’velikom Srbijom‘, kojoj je, ne tako davno, zdušno dodavao života, a danas njome i njoj prijeti“, rekao je Danilović.

Narod od jutros štiti krstionicu - Sputnik Srbija
Poruka vlastima u Podgorici: Ceo svet će čuti, ako ugrožavate vjerska prava, ugrožavate sami sebe

On je dodao da je „zaista sramno reći da SPC u Crnoj Gori čuva infrastrukturu ’velike Srbije‘“.

„Nevidljiva infrastruktura nevidljive tvorevine Đukanoviću je postala, navodno, noćna mora, a ponizno ćuti dok tu, pred našim očima, imamo vidljivu granicu ’velike Albanije‘, kojoj je i on kumovao. Predsjednik jedne države, ma koliko bio zaljubljen u vlastitu partiju, morao bi biti pametniji čovjek. Nije, međutim, ni pamet dovoljna, nego se podrazumijevaju istorijska odgovornost i moralnost, kojima prečesto nedostaje pameti“, saopštio je Danilović.

Danilović je dodao da u istoriji Crne Gore nije bilo ni gospodara ni predsjednika koji je „tako i toliko kidisao na svaku zdravu tačku ove nesrećne države“.

„Bilo bi muški i državnički da Đukanović bilo gdje, gdje neće voditi monolog, odabere bilo kojeg vjerujućeg pravoslavca i, u sebi prilagođenoj TV emisiji, objavi i objasni šta je to infrastruktura ’velike Srbije‘? Je li to 600 i 700 obnovljenih hramova naše Crkve u, nažalost, njegovoj državi, i to za tri decenije u kojima je mnogo čega utrto i pritrpano zemljom i propadanjem, a samo su crkve i hramovi rasli iz zemlje, na ponos i vjerujućim ljudima i mitropolitu Amfilohiju. Potreba da se u oholosti do kraja igra uloga oca nacije, a da se iza svakoga, navodno, istorijskog pregnuća krije suvi i brutalni lični interes, od predsjednika DPS-a je vremenom napravila bezobzirnog tiranina koji je do skora pomagao u proganjanju nedužnih, da bi danas miropomazivao istom mržnjom namijenjenom drugima“, saopštio je Danilović.

Lider Ujedinjene Crne Gore je dodao da predsjednik DPS-a mora znati da bitku koju je najavio ne može dobiti:

„Nisu je dobili ni Osmanlije, ni komunisti boljševici, koji su pobili sveštenstvo i zatvorili crkve, pa neće ni ludački naum da se otima tuđe, crkveno, i da se utvrdi novi partijski kanon.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala