Odbačena optužnica protiv privedenog ruskog novinara

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaNovinar portala „Meduza“ Ivan Golunov u pritvoru
Novinar portala „Meduza“ Ivan Golunov u pritvoru  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski novinar Ivan Golunov biće pušten iz kućnog pritvora i protiv njega je odbačena optužnica, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije.

Ministar unutrašnjih poslova Rusije Vladimir Kolokoljcev saopštio je novinarima da je doneta odluka da se prekine krivično gonjenje novinara ruskog portala „Meduza” Ivana Golunova, jer nije dokazano njegovo učešće u zločinu.

„Odlučeno je da se prekine krivično gonjenje građanina Ivana Golunova, jer nije uspelo da se dokaže njegovo učešće u izvršenju krivičnog dela“, istakao je on.

Ministar unutrašnjih poslova dodao je da će Golunov biti pušten iz kućnog pritvora, a optužbe protiv njega su odbačene.

Novinar Meduze Ivan Golunov - Sputnik Srbija
Novinar „Meduze“ Ivan Golunov uhapšen u Moskvi

Policijski službenici koji su se bavili slučajem novinara Golunova suspendovani su sa svojih službenih dužnosti, naglasio je Kolokoljcev.

„Materijali interne istrage Jedinice za unutrašnju bezbednost Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije upućeni su u Istražni komitet Rusije da bi se procenila zakonitost postupanja policajaca koji su pritvorili građanina. Za vreme inspekcije oni su suspendovani sa službenih dužnosti“, objasnio je ruski ministar.

Novinar portala „Meduza“ Ivan Golunov uhapšen je 7. juna u centru Moskve. Prestonička policija saopštila je da je prilikom pretresa njegovog stana pronađeno „pet paketa sa praškastom supstancom“. Eksperti su saopštili da je u pitanju bilo oko četiri grama narkotika metilefedrona. Protiv novinara je pokrenut krivični postupak zbog nezakonitog posedovanja narkotičkih supstanci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala