Bela kuća računa na sastanak Putina i Trampa u Japanu

Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Helsinkiju
Predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka u Helsinkiju - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bela kuća smatra da bi predsednici Rusije i Sjedinjenih Američkih Država Vladimir Putin i Donald Tramp mogli da održe bilateralni sastanak na marginama predstojećeg samita G20 u Japanu, izjavio je pomoćnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton na forumu u Vašingtonu koji je organizovao časopis „Volstrit džurnal“.

„Što se tiče određenih sastanaka, očekujemo da će se predsednik sastati sa (kineskim predsednikom) Si Đinpingom i Vladimirom Putinom. Ovo je dobra prilika za sastanak (kako bi se raspravljalo) o nekim ključnim pitanjima u potencijalno vrlo važnom trenutku“, otkrio je Bolton plan Trampovih bilateralnih razgovora na Samitu G-20. Taj samit će biti održan na najvišem nivou u Osaki 28. i 29. juna.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija
Tramp pozvao Zelenskog u Vašington, ali nakon sastanka sa Putinom

Tramp je 13. maja saopštio novinarima da bi želeo da se sastane s Putinom na marginama Samita G20. Putin je 15. maja faktički potvrdio spremnost za takve pregovore.

„Najbližu priliku, koliko shvatam, za susret sa predsednikom Trampom imaću tokom Samita G20 u Japanu“, rekao je ruski lider na konferenciji za novinare posle razgovora sa predsednikom Austrije Aleksanderom Van der Belenom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala