U Teheranu zatvoreno 547 restorana zbog kršenja islamskih principa

Pratite nas
Iranska policija zatvorila je 547 restorana i kafića u Teheranu jer nisu poštovali „islamske principe“ i tom prilikom uhapšeno je 11 osoba, izjavio je šef policije Hosein Rahimi.

Iranski mediji objavili su da je ta akcija trajala desetak dana, prenosi „Gardijan“.

Iranska revolucija: Ajatolah Homeini - Sputnik Srbija
Revolucija koja je tektonski promenila Bliski istok (video)

Kako se navodi, pod nepoštovanjem „islamskih principa“ podrazumeva se „nekonvencionalno reklamiranje u sajber-prostoru“, puštanje zabranjene muzike i razvrat.

Predsednik suda u Teheranu, koji se bavi „kulturnim kriminalom i društvenom i moralnom korupcijom“, pozvao je građane Teherana da prijave slučajeve nemoralnog ponašanja slanjem SMS-a.

„Ljudi bi voleli da prijave kršenje ovih principa, ali ne znaju kako. Odlučili smo da ubrzamo rešavanje slučajeva javnih nemoralnih dela“, rekao je sudija.

Tako građani mogu da prijave one koji skidaju hidžab u kolima, organizuju igranke za muškarce i žene ili postavljaju nemoralne sadržaje na Instagram.

Po islamskim pravilima oblačenja, žene mogu da prikazuju samo lice, ruke i stopala u javnosti i smeju da nose samo neupadljive boje, preneo je Tanjug.

Pre sedam godina, vlada je naložila kafićima da instaliraju kamere kako bi se posmatralo ponašanje gostiju, ali neki vlasnici su odlučili da umesto toga zatvore lokale.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala