U Americi se pravi druga po veličini vojna kompanija

© AFP 2023 / JANEK SKARZYNSKI Američki protivraketni sistem "Patriot" u bazi u Poljskoj
Američki protivraketni sistem Patriot u bazi u Poljskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija „Junajted tehnolodži“ i „Rejtion“ koje rade u sferi aerokosmičke i vojne industrije, vode pregovore o ujedinjavanju, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na neimenovane izvore. Nova kompanija će postati druga najveća u svetu u vojnoj oblasti.
Američki lovac F-35 - Sputnik Srbija
Turska Americi: Ne brinite, lovci F-35 neće biti u zoni dejstva ruskih S-400

Prema proračunima američkog lista, ukupna vrednost kompanije može dostići 166 milijardi dolara, sa godišnjim prihodom od 70 milijardi dolara. Kako se pretpostavlja, generalni direktor će biti predsednik borda direktora kompanije „Junajted tehnolodži“ Greg Hejs, dok će dužnost predsednika saveta direktora vršiti direktor kompanije „Rejtion“ Tomas Kenedi.

Konkretni detalji nisu poznati.

„Junajted tehnolodži“ proizvodi turbomlazne motore za vojne avione i civilne lajnere, liftove, pokretne stepenice „Otis“ i klimatske sisteme. „Rejtion“ proizvodi protivvazdušne komplekse „Patriot“, opremu za bombardovanje B-1 „Lanser“ i B-2 „Spirit“, rakete AGM-88 HARM i BGM-109 „Tomahavk“. Kompanija ulazi u „veliku trojku“ proizvođača oružja i vojne tehnike za američku vojsku zajedno sa „Boingom“ i „Lokid Martinom“.

Ujedinjenje kompanija neće dotaći podelu kompanije „Junajted tehnolodži korporejšn“ na tri nezavisne kompanije. O promenama u svojoj strukturi, zbog kupovine jednog od vodećih proizvođača delova i elektronske opreme za avio-industriju „Rokvela Kolinsa“, kompanija je obavestila još u novembru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala