Priština potvrdila dolazak Olbrajtove na skup 12. juna: Održaće govor

© AP Photo / Zach Gibson Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt
 Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša državna sekretarka SAD doputovaće 12. juna u Prištinu, na skup povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo, i održaće govor.
Medlin Olbrajt na Kosovu - Sputnik Srbija
Povratak na „mesto zločina“: Olbrajtova, Klark, Voker, Klintonova ponovo na Kosovu

Prištinske vlasti spremaju 12. juna centralni skup povodom 20. godišnjice ulaska NATO trupa na Kosovo, a nakon pisanja medija da će tome prisustvovati nekadašnje državne sekretarke SAD, Hilari Klinton i Medlin Olbrajt, penzionisani američki general i komandant NATO-a za vreme bombardovanja SRJ Vesli Klark i bivši šef Verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijam Voker, potvrda je danas stigla samo za dolazak Olbrajtove.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je organizacioni odbor skupa objavio da će se američka državna sekretarka iz vremena NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije „pridružiti narodu Kosova na proslavi 20 godina slobode“, kao i da će tu održati govor.

„Kosovo obeležava istorijsku godišnjicu Kosova zajedno sa našim prijateljima i saveznicima sa kojima delimo vrednosti mira, slobode i demokratije. Istovremeno, poštujemo našu prošlost i našu viziju održivog mira“, piše u saopštenju odbora.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala