Kandidat za naslednika Tereze Mej koristio kokain

© REUTERS / Neil HallZastave EU i Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu
Zastave EU i Velike Britanije ispred Big Bena u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gov, jedan od političara za kojeg se nadaju da će naslediti Terezu Mej na mestu premijera, priznao je da je koristio kokain u „nekoliko navrata“ pre dve decenije.

On je to učinio kako bi preduhitrio negativne naslove tokom predstojeće borbe za koju se očekuje da će biti žestoka, prenosi AP.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Tereza je dobra žena, žao mi je zbog nje

Gov (51) je izjavio za „Dejli mejl“ da je upotreba kokaina bila greška i „nešto zbog čega duboko žali“, ali da ne misli da bi ga zbog toga trebalo isključiti iz službe, objavio je list danas.

Gov je najnoviji kandidat Konzervativne partije u izbornoj trci za naslednika Tereze Mej, koji je priznao da je koristio ilegalne supstance.

Ministar spoljnih poslova Džeremi Hant izjavio je za londonski „Tajms“ da je u mladosti pio lasi (vrsta jogurta) sa kanabisom dok je putovao po Indiji. Međunarodni sekretar za razvoj Rori Stjuart izjavio je za „Telegraf“ da je pre 15 godina na venčanju u Iranu pušio opijum.

Tereza Maj se povukla sa mesta predsednice partije u petak, priznajući da nije uspela u svom pokušaju da povuče zemlju iz Evropske unije. Ona ostaje premijer i vodi vladu u svojstvu staratelja dok se ne izabere njen naslednik.

Do sada je 11 zakonodavaca objavilo da planiraju da osvoje poziciju lidera Konzervativne stranke. Šef stranke koja je pobedila na poslednjim izborima obično obavlja funkciju premijera.

Nominacije za lidera konzervativca zatvaraju se u ponedeljak po podne.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala