Protest „Jedan od pet miliona“ i šetnja u Beogradu 27. put (video)

© Tanjug / TANJA VALICProtest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu
Protest „Jedan od pet miliona“ u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protest građana „Jedan od pet miliona“, 27. po redu, počeo je i ove subote kod Terazijske česme, a protestna šetnja završena je ispred zgrade javnog medijskog servisa.

Građanima se najpre obratio dramaturg Siniša Kovačević, koji je rekao da nema drugog izbora nego da se pobedi i poručio:

„Mi ćemo pobediti, jer nemamo drugu državu i Srbija nema nikog drugog sem nas.“

Novinar Vukašin Obradović rekao je da zahtevi demonstranata nisu maksimalistički, već racionalni i „mogu biti prihvatljivi za veliki broj građana, bez obzira na njihova politička opredeljenja“, preneo je Tanjug.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović porukom:

„Mi na unapred pokradene izbore više nećemo izlaziti“, te dodao da se „ova borba neće dobiti na mišiće, već na kliker, pameću, sposobnošću i upornošću“.

On je rekao i da se poslanici koji bojkotuju rad Skupštine Srbije neće vraćati u parlament.

Nakon obraćanja ispred Terazijske česme krenula je protestna šetnja ulicama Kralja Milana, Resavskom, Bulevarom kralja Aleksandra, preko Takovske, do zgrade Radio-televizije Srbije.

Na zgradu RTS demonstranti su lepili nalepnice na kojima je pisalo „Stop lažima“ i „Budi normalan“, kao i poruke generalnom direktoru Draganu Bujoševiću i uredniku informativnog programa Nenadu LJ. Stefanoviću, a ispred zgrade javnog servisa održan je i „Dnevnik slobodne Srbije“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala