Pripreme srpskih pilota za gađanje na poligonu „Šabla“ u Bugarskoj

© Ministarstvo odbrane RSPripreme pilota za gađanje na poligonu „Šabla“
Pripreme pilota za gađanje na poligonu „Šabla“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na aerodromu „Grof Ignjatijev“ u blizini bugarskog grada Plovdiva, u toku su pripreme pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane Vojske Srbije za zajedničko gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru, koje će s kolegama iz Vojske Bugarske izvesti na poligonu „Šabla“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Raketni sistem Neva - Sputnik Srbija
„Neva“, „Kub“ i S-300: Srpski PVO na vojnoj vežbi sa američkim i bugarskim
Kako se navodi, izvršen je i prelet tri aviona MiG-29 iz Srbije u Bugarsku, a pilote iz sastava 101. lovačko-avijacijske eskadrile 204. vazduhoplovne brigade, koji će izvesti gađanje, po sletanju na aerodrom „Grof Ignjatijev“ dočekali su tehnički sastav i bugarske kolege.

Među pilotima je i major Goran Bulajić, koji je, govoreći o značaju predstojećeg zajedničkog gađanja, istakao da je reč o raketiranju ciljeva u vazdušnom prostoru iznad velikih vodenih površina.

„Na poligonu ’Šabla‘ imaćemo priliku da znanje koje smo proteklih godina stekli, tu i proverimo i sagledamo na kojem se nivou nalazimo“, istakao je major Bulajić.

Na aerodromu „Grof Ignjatijev“ smešten je i deo tehničkog sastava pripadnika RV i PVO zadužen za prihvat aviona po sletanju na aerodrom i njihovu pripremu za raketiranje ciljeva, a na aerodromu „Balčik“ tokom gađanja biće oficiri za navođenje.

Gađanje ciljeva u vazdušnom prostoru u aktvatoriji Crnog mora piloti 204. vazduhoplovne brigade avionima Mig-29 na poligonu „Šabla“ uspešno su izveli i 2011. godine, dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala