Mihajlovićeva pozitivno ocenila tok izgradnje nove brze pruge na deonici Inđija–Beška

© Foto : RŽD/GORAN MILICEVICIzgradnja nove brze pruge na deonici Inđija – Beška
Izgradnja nove brze pruge na deonici Inđija – Beška - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednica Vlade, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je tok izvođenja radova na izgradnji brze pruge Beograd–Budimpešta na deonici ruskog izvođača „RŽD Internešenel“.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, v. d. generalnog direktora „Infrastruktura železnice Srbije“ Miroljub Jevtić i drugi počasni gosti upoznali su se 7. juna sa naprednom ruskom tehnologijom za polaganje gornjeg stroja koloseka na deonici Inđija–Beška. Gosti su visoko ocenili rad kompanije.

Na deonici Stara Pazova – Novi Sad pruge Beograd – Budimpešta, „RŽD Internešenel“ sprovodi izgradnju i modernizaciju dvokolosečne elektrifikovane pruge za brzinu 200 km/č. Svi elementi nove železničke infrastrukture se grade u skladu sa zahtevima i propisima za brzu prugu.

© RŽD/GORAN MILICEVICIzgradnja nove brze pruge na deonici Inđija – Beška
Mihajlovićeva pozitivno ocenila tok izgradnje nove brze pruge na deonici Inđija–Beška - Sputnik Srbija
Izgradnja nove brze pruge na deonici Inđija – Beška

Na deonici od Stare Pazove do Inđije već je položeno više od 10 km koloseka i u najskorije vreme će biti postignuto i 20 km. Za te radove u Srbiji se koriste dva kompleksa za polaganje UK-25/18, koji su specijalno isporučeni iz Rusije. To je jedinstvena tehnologija za Srbiju, koja omogućava optimizaciju rokova za izvođenje radova i garantuje kvalitet trupa pruge.

Takođe se sprovodi izgradnja dvokolosečnog železničkog mosta dužine oko pola kilometra u blizini stanice Beška. Otpočeti su radovi na vijaduktu na 55. km. Završena je ugradnja galerije u 41. km na pruzi Beograd–Budimpešta. Trenutni napredak na objektima iznosi 24 odsto.

Osim toga, „RŽD Internešenel“ trenutno gradi vijadukt dužine tri kilometra u kombinaciji sa galerijom u plavnom delu Dunava i dvokolosečni tunel u Čortanovcima. Dosad je završeno 59 odsto tunela i 63 odsto vijadukta. Svi tekući radovi na objektima „RŽD Internešenel“ u Srbiji odvijaju se u skladu sa dinamikom. Planirano je da se izgradnja i rekonstrukcija deonice Stara Pazova – Novi Sad završe 2021. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala