BiH: Moguće uvođenje vanrednog stanja i policijskog časa zbog migranata

CC0 / / Zatvor
Zatvor - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komesar MUP-a Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić najavio je da će predložiti uvođenje vanrednog stanja ukoliko se ozbiljno ne pristupi problemu migrantske krize. Vanredno stanje podrazumevaće i policijski čas.

Koričić je istakao da bi, u tom slučaju, policija utvrdila pravila ponašanja na području Unsko-sanskog kantona.

Migranti na granici BiH - Sputnik Srbija
BiH: Moguće hermetičko zatvaranje granice sa Srbijom

„Ogorčen sam odnosom prema ovom kantonu. Doživljavaju nas kao graničare, kao da nismo sastavni deo BiH. Uprava policije može da odgovori na sve izazove, ali sam očekivao da će se ovom problemu ozbiljno pristupiti. Toplije vreme donelo je brojniji talas migranata“, rekao je Koričić za sarajevske medije, prenosi RTRS.

Kako je dodao, dnevno se Železnicom Federacije BiH doveze 100 migranata.

„To nije normalno, to može samo u BiH. Migrantska kriza postala je samo problem Unsko-sanskog kantona i ove Uprave policije“, rekao je on.

Kaže i da je porazno što ni posle devet meseci na nivou BiH nije doneta strategija za upravljanje migranstkom krizom, niti ima naznaka da će se to desiti.

„Čim sam stupio na ovu dužnost, shvatio sam da se kriza mora kontrolisati na lokalnom nivou, jer oni koji su zakonom zaduženi za upravljanje ovom situacijom, pre svega mislim na Ministarstvo bezbednosti BiH, nemaju rešenje. Sistem je zakazao“, istakao je Koričić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala