Ambasador Belorusije: Sada smo u novoj etapi ujedinjavanja s Rusijom

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaAmbasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško
Ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Belorusije u Rusiji Vladimir Semaško smatra da su Minsk i Moskva u novoj etapi ujedinjavanja u okviru Savezne države.
Novčanice ruske rublje na deviznom kursu - Sputnik Srbija
Moskva: Rusija i Belorusija pregovaraju oko uvođenja jedinstvene valute

„Danas smo u novoj etapi ujedinjavanja Rusije i Belorusije. Uskoro ćemo slaviti 20. godišnjicu stvaranja Savezne države — 8. decembra. Prošli smo prilično veliki put i održali se kao države. Sumirajući rezultate 20. godišnjice saradnje, sada smo u principijelnoj etapi u kojoj odlučujemo da idemo dalje u okviru Savezne države“, rekao je Semaško u Minsku prilikom obeležavanja Dana mnogonacionalne Rusije.

Diplomata je naveo da se pitanjima integracije bave vlade dveju zemalja i ambasadori zajedno sa Stalnim komitetom Savezne države.

„Zajedno smo jači“, istakao je Semaško i dodao da je glavni cilj da narodi Belorusije i Rusije nemaju nikakve probleme i da zadovolje sve svoje potrebe.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ranije je ukazom imenovao ambasadora Semaška za vicepremijera za pitanja delatnosti Belorusije u okviru Savezne države i odnose s Rusijom, naloživši da on bude lično odgovoran za zaštitu nacionalnih interesa države.

Minsk i Moskva su se krajem prošle godine dogovorili da formiraju radnu grupu za rešavanje problema i razvijanje integracije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala