Zorana Mihajlović pozitivno ocenila tok izgradnje nove brze pruge na deonici Inđija—Beška

© Tanjug / JAROSLAV PAPRadovi na izgradnji brze pruge Beograd—Budimpešta
Radovi na izgradnji brze pruge Beograd—Budimpešta  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je tok izvođenja radova na izgradnji brze pruge Beograd—Budimpešta na deonici ruskog izvođača „RŽD Internešenel“.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, v. d. generalnog direktora „Infrastruktura železnice Srbije“ a. d. M. Jevtić i drugi počasni gosti upoznali su se 7. juna sa naprednom ruskom tehnologijom za polaganje gornjeg stroja koloseka na deonici Inđija—Beška. Gosti su visoko ocenili rad kompanije.

Na deonici Stara Pazova—Novi Sad pruge Beograd—Budimpešta „RŽD Internešenel“ sprovodi izgradnju i modernizaciju dvokolosečne elektrifikovane pruge za brzinu do 200 km/č. Svi elementi nove železničke infrastrukture se grade u skladu sa zahtevima i propisima za brzu prugu.

Na deonici od Stare Pazove do Inđije već je položeno više od 10 km koloseka i u najskorije vreme će biti postignuto i 20 km. Za te radove u Srbiji se koristi dva kompleksa za polaganje UK-25/18, koji su specijalno isporučeni iz Rusije. To je jedinstvena tehnologija za Srbiju, koja omogućava optimizaciju rokova za izvođenje radova i garantuje kvalitet trupa pruge.

U okviru Aneksa 3.2 uz osnovni Ugovor se takođe sprovodi izgradnja dvokolosečnog železničkog mosta dužine oko pola kilometra u blizini stanice Beška. Otpočeti su radovi na vijaduktu na 55. kilometru. Završena je ugradnja galerije u 41. kilometar na pruzi Beograd—Budimpešta. Trenutni napredak na objektima iznosi 24 odsto.

Osim toga, „RŽD Internešenel“ trenutno gradi vijadukt dužine tri kilometra u kombinaciji sa galerijom u plavnom delu Dunava i dvokolosečni tunel u Čortanovcima. Do sada je završeno 59 odsto tunela i 63 odsto vijadukta. Svi tekući radova na objektima „RŽD Internešenela“ u Srbiji odvijaju se u skladu sa dinamikom. Planirano je da izgradnja i rekonstrukcija deonice Stara Pazova—Novi Sad budu završene 2021. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala