Zlatna zvezda Foruma: Svi bi da vide ruskog konkurenta „bentliju“ i „rols rojsu“ (video)

© Sputnik / Olivera Ikodinović„Aurus senat“ u zlatnoj boji
„Aurus senat“ u zlatnoj boji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan od najfotografisanijih eksponata Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu je automobil ruske proizvodnje „aurus senat“ u zlatnoj boji za koga zapadni mediji kažu da je direktan konkurent „bentliju“ i „rols rojsu“.
Aurus - Sputnik Srbija
Zbog čega je specifičan kabriolet „aurus“

„Aurus“ je „parkiran“ u glavnom holu „Ekspoforuma“, a gosti i učesnici ekonomskog foruma mogu da naprave selfi pored ovog sedana, s obzirom da je specijalno za fotografisanje postavljena selfi-kamera. Pojedini visoki gosti imali su čak i priliku da sednu za volan ovog luksuznog automobila. 

Proizvođač — kompanija NAMI je precizirala da je na forumu predstavljen prototip, a ne serijska verzija „aurusa“. Cena i zvaničan start prodaje nisu objavljeni, ali se ranije pisalo da za vozilima marke „aurus“ vlada veliko interesovanje i da je više od 500 porudžbina stiglo. 

Očekuje se da će prve isporuke u maloprodaji početi 2020. godine. Mediji spekulišu da će najjeftiniji model marke „aurus“ koštati najmanje 10 miliona rubalja (oko 136 hiljada evra).
Inače, „aurus“ je tržišni naziv za limuzine iz projekta „Kortež“, koji predviđa proizvodnju automobila, pre svega, za ruske zvaničnike.

Ruski predsednik Vladimir Putin se prvi put provozao u blindiranoj verziji „aurusa“ na dan kada je inaugurisan. Kabriolet verziju javnost je imala priliku da vidi na Paradi pobede u Moskvi, 9. maja, kada je na Crvenom trgu tokom vojne parade u njemu ruski ministar odbrane Sergej Šojgu primio raport na Paradi pobede.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala