Tramp: Završen je „lov na veštice“, možemo da imamo dobre odnose s Rusijom

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp na samitu NATO-a
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp na samitu NATO-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da su odnosi Vašingtona i Moskve pokvareni zbog istrage specijalnog tužioca Roberta Milera o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine.
Specijalni državni tužilac Robert Miler - Sputnik Srbija
Specijalni američki tužilac podneo ostavku

„Smatram da možemo da imamo dobre odnose s Rusijom. Oni su bili pokvareni lažnim ’lovom na veštice‘“, rekao je Tramp u intervjuu za televiziju „Foks njuz“.

On je prokomentarisao nedavnu izjavu predsednice Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi, koja je rekla da želi da vidi predsednika SAD iza rešetaka. Tramp je tu izjavu nazvao „užasnom, odvratnom i zlobnom“, a samu Pelosijevu „klupkom nerava“.

Nakon izbora 2016. godine SAD su optužile Moskvu da se mešala u predsedničku predizbornu kampanju, pre svega sajber-napadima na servere Demokratske partije.

Niz američkih političara, pre svega iz Demokratske partije, osumnjičio je Donalda Trampa za zaveru s Rusijom, zbog čega je pokrenuta istraga koju je vodio specijalni tužilac Robert Miler.

Prema rezultatima te istrage, nije bilo nikakve zavere, iako je u izveštaju potvrđeno navodno mešanje Rusije u izbore.

Donald Tramp je u više navrata govorio o tome da su istragu inicirali njegovi politički protivnici. Nakon objavljivanja Milerovog izveštaja, pravnik Bele kuće i specijalni savetnik predsednika SAD Emet Flad obratio se pismom glavnom tužiocu SAD Vilijamu Baru, u kojem je izveštaj specijalnog tužioca  opisao kao političko saopštenje.

Nakon toga je objavljeno da je glavni tužilac SAD naložio da se proveri koliko je zakonita bila sama istraga o ruskom mešanju u američke izbore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala