Snimak koji je zaprepastio Amerikance i „srušio“ „Koka-kolin“ brend

Pratite nas
Korporacija „Koka-kola“ je morala, pod pritiskom javnosti, da prekine saradnju sa jednom farmom koja je njihove fabrike snabdevala mlekom.

Razlog je video-snimak koji je šokirao javnost, nastao u tajnosti, a koji prikazuje veoma okrutno postupanje prema životinjama na jednoj od najvećih farmi za proizvodnju mleka u Americi, prenosi B 92.

Vest je u Americi ocenjena kao „najveća tajna istraga o mlečnoj industriji“, a njeni tvorci su aktivisti organizacije „Animal rikaveri mišn“, koji su poslali svoje članove na tajni zadatak u „Fer Ouks farmu“, predstavljajući ih kao radnike farme.

Reč je o jednoj od najvećih farmi mleka u Americi, koja snabdeva najveće kompanije tim proizvodom, od „Koka-kole“ pa nadalje.

Na snimku koji je označen kao veoma uznemirujući, vide se farmeri kako, između ostalog, šutiraju u glavu i gaze telad staru svega nekoliko nedelja. Zatim ih bacaju u kaveze, tako da se krv vidi svuda.

Takođe, telad udaraju u glavu i telo čim stignu, a to se sve, kako se navodi u tekstu, dešava svakog dana. Potom su teško povređenu mladunčad bacali da uginu na suncu.

Žerar Muru, jedan od dobitnika Nobelove nagrade za fiziku u humorističkom klipu o istraživačkom projektu ELI (Ekstremna svetlosna infrastruktura) objavljenom na Jutjubu. - Sputnik Srbija
Isplivao snimak dobitnika Nobelove nagrade koji je šokirao naučnike (video)

Radnici farme su čak uzgajali i pušili marihuanu na radnom mestu, svaki dan, a prerušenom timu na tajnom zadatku su čak nudili i kokain za vreme rada.

„Animal reskju mišn“ navodi da se sve to odvija na farmi na kojoj živi, ili bolje rečeno umire, oko 30.000 grla, na prostoru veličine 56.000 fudbalskih terena. Ipak, većina životinja je zbijena na mnogo manji prostor.

Pomenuta farma snabdeva „Koka-kolin“ brend „Ferlajf“.

Šokantan snimak je objavljen na društvenim mrežama i izazvao je salvu negativnih komentara, od kojih je najveći broj bilo zgražavanje nad tretmanom mladunčadi i okrutnošću postupanja radnika farme.

Nakon toga su prodavnice širom Amerike počele da povlače iz prodaje „Ferlajf“ proizvode, a zvaničnici kompanije „Koka kola“ su saopštili da su prekinuli sve vrste snabdevanja mlekom sa pomenute farme.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala