Komesar za izbeglice: Ubijeni migranti maltretirali druge, nema panike

© AP Photo / Amel EmricMigranti na granici BiH i Hrvatske
Migranti na granici BiH i Hrvatske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Komesar za izbeglice Vladimir Cucić izjavio je da nema razloga za paniku i senzacionalističke naslove kada je reč o ubistvu dvojice migranata u Beogradu, istakavši da je sukobu, koji je završen dvostrukim ubistvom, prethodilo višemesečno maltretiranje jedne grupe migranata.

Cucić je u Jutarnjem dnevniku RTS-a kazao da je migrant koji je sinoć ubijen, unazad godinu dana maltretirao druge migrante.

„Radi se o grupi veoma problematičnih momaka koji unazad godinu dana, uslovno da kažem, na određen siledžijski način maltretiraju ne samo svoj krug, već i druge migrante. Upravo taj momak koji je sinoć ubijen maltretirao je druge migrante. Kad god se reagovalo maltretirani nisu smeli da prijave nasilnika jer su se plašili. Rezultiralo je svađom među njima koja je završila ubistvom“, objasnio je Cucić.

Policija Srbija - Sputnik Srbija
Ubijeni migrant bio osumnjičen za ubistvo Avganistanca u centru Beograda?

On je ocenio da drugi narodi, kada dolaze u drugu zemlju, donose svoju kulturu koja sadrži ne samo lepo pismo, već i običaje kao što je osveta za ubistvo.

Cucić je naveo da namera migranata nije bila da ostanu u Srbiji, da se integrišu u društvo, već da im je Srbija bila samo jedna od zemalja kroz koju su prolazili na svom putu ka nekim evropskim zemljama.

On je istakao da niko u Srbiji sa migrantima nije imao problem, već da su probleme imali njihovi zemljaci.

„Počelo je svađom među njima i ona se završila ubistvom. Momak koji je sinoć ubijen i koji je inače poznat kao momak koji je sklon nožu, izbo je tog dečka, a druga grupa je u skladu sa njihovim običajima izvršila osvetu za manje od 12 sati“, rekao je Cucić.

On je naglasio da je to njegovo viđenje događaja, ali da treba sačekati saopštenje MUP-a.

Cucić je naveo da migranti, iako maloletni, nisu išli u školu, jedno vreme su živeli u kolektivnim centrima u Obrenovcu i Krnjači, ali da su ih napustili prošle godine i živeli po hostelima.

On je dodao da je reč o pojedinačnom slučaju.

„Među 150.000 ljudi koji su prošli kroz Srbiju unazad tri godine, ima nažalost i kriminogenih elemenata“, zaključio je Cucić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala