EKSKLUZIVNO Dačić objasnio Amerikancima zašto je napisao „Kosovo je Srbija“ na sto dolara

© Tanjug / Rade PrelićMinistar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Porukom „Kosovo je Srbija“ ne da nisam uništio novčanicu od sto dolara niti uvredio Bendžamina Frenklina, već sam postupio potpuno u skladu sa suštinskom idejom tog američkog velikog naučnika i državnika.

Ovo je izjavio za Sputnjik šef srpske diplomatije Ivica Dačić povodom reakcije ambasade SAD u Beogradu koja je osudila njegovo učestvovanje u internet izazovu, pošto je na novčanici od sto dolara ćirilicom ispisao poruku „Kosovo je Srbija“ i potpisao se.

Podsetimo, ambasada SAD u Beogradu je saopštila:

Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Ambasada SAD o „Dačićevim dolarima“: Ministar bi trebalo da razmisli o svojim postupcima

„Umesto što uništava novčanicu sa likom velikog američkog naučnika i državnika Bendžamina Frenklina, ministar Dačić bi možda mogao da razmisli o svojoj izjavi: ’Budi u ratu sa svojim porocima, u miru sa svojim susedima‘.“

Dačić je za Sputnjik odgovorio:

„Srbija će se uvek boriti protiv svake poročne i lažne narko-države i uvek ćemo težiti miru sa svim susedima. Srbija samo nikad neće tretirati sopstvenu zemlju kao susednu, kao što to neće činiti ni Amerika. I kao što to ne bi činio ni Bendžamin Frenklin. Ono što sam učinio je poštovanje univerzalnog principa svih priznatih država, pa i SAD i Srbije.“

Povodom pregovaračke bitke za buduću sudbinu Kosova i Metohije, Dačić nas je podsetio na još jednu mudru poruku Bendžamina Frenklina koja glasi:

„Onaj ko ima strpljenja, može imati šta hoće!“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala